Olika fraktsätt när man handlar online

Funderar du över de olika fraktsätten som går att välja mellan när man beställer kläder och skor online? Idag finns ofta minst tre till fem olika fraktsätt att välja mellan när man beställer något online och det kan vara lite klurigt att förstå vad de olika alternativen innebär.

Hemleverans med budbildsföretag

Du kanske har hört talas om Budbee, Airmee och liknande företag som erbjuder hemleverans? Med deras tjänst får du dina varor levererade hela vägen hem till dörren under ett tidsintervall som passar dig. Det bästa med dessa tjänster är att man via deras app eller hemsida kan följa leveransen hela vägen och få realtidsuppdateringar vid ändringar eller förseningar. På det sättet behöver man inte vänta hemma en hel dag på en leverans utan kan med god marginal se när paketet anländer.

Hämta hos postombud

Det fraktsätt de flesta känner till är förstås att hämta ut paketet över disk hos ombud. DHL, Postnord och Schenker är några av de som erbjuder denna tjänst och går att hitta i allt från små samhällen till stora städer. Detta fraktsätt är oftast billigast men kan ta lite länge tid än de andra.

Leverans direkt till skåp

Postskåpen har blivit allt vanligare och du har säkert sett dem i din lokala matbutik eller kiosk. Skåpen finns från flera olika leverantörer som Instabox, Budbee och Postnord. Varorna levereras säkert till skåpen och koden för att öppna luckan skickas direkt till mottagaren. Detta är ett säkert sätt att hämta ut paket och man slipper stå i kö och ha direktkontakt med butikspersonalen. Det är dessutom en fördel då man enkelt kan låta någon annan hämta paketet till en genom att vidarebefordra koden till dem.