Sälja kläder på internet

Det går inte bara att shoppa på internet utan det går såklart även att sälja allt man rensar ur hemma och inte längre behöver. För att få lite extra klirr i kassan där hemma på ett smidigt sätt listar vi här några värdefulla tips för att sälja saker online.

Håll dig till etablerade sajter

Det kan vara lockande att försöka hitta nya ställen att sälja det man rensat ur men faktum är att etablerat är bäst. Större sajter som Tradera, Sellpy, Blocket och Facebooks marketplace är utvecklade specifikt för att privatpersoner ska sälja second hand och har därför bra trygghet och verifierade medlemmar vilket blir en säkerhet för både köpare och säljare.

Säker betalning och leverans

När det gäller att skicka och betala säkert är postförskott och liknande tjänster det allra bästa. Det innebär att köparen betalar in men säljaren får inte pengarna innan varan är skickad och mottagen. Detta göra att både köpare och säljare har sina varor och pengar trygga fram till affären är helt slutförd. Vid andra betalningssätt så var noga med att verifiera köparen på något sätt och skicka alltid spårbart för att kunna följa leveransen och säkerställa att den kommer fram ordentligt.

Attraktiva annonser

Konkurrensen är stenhård på andrahandsmarknaden. Lägg ner lite extra tid på att skapa attraktiva annonser med bra beskrivningar och tilltalande bilder. Undersökningar visar att detta kan göra att saker säljs till mer än dubbelt så högt pris som något som säljs med en slarvig annons helt utan eller med sämre tagna bilder.